Vakantie Turkije

Turkije-reis weer in trek

Na maanden van verval is er in Nederland ineens een stormloop op Turkije-reizen ontstaan. Met het hoogseizoen op komst willen toeristen hun plekje in de zon zekerstellen. De enorme stijging van de Turkije-boekingen met tientallen procenten blijkt uit de jongste cijfers van de ANVR-reisbureaus.

De eerdere aarzeling van Nederlanders om naar Turkije op vakantie te gaan vanwege alle onrust is volgens deze onafhankelijke statistieken verdwenen.

“Met name de zuidkust rond Antalya met de grote all-inclusive resorts is op dit moment populair. We zetten extra vluchten in, maar het aantal beschikbare stoelen naar Turkije is nu door topdrukte in andere landen aan de Middellandse Zee schaars”, bevestigt Corendon-topman Atilay Uslu. Spanje en Griekenland zitten volgens hem in juli en augustus zo goed als vol. “Aan de Turkse kust zijn nog genoeg hotelkamers vrij, maar de prijzen schieten door de groeiende vraag wel omhoog. Reken op ruim duizend euro met vlucht voor een week verblijf en maaltijden.”

Haring
Omdat het rustig is in Turkije, er de laatste tijd geen aanslagen zijn en het referendum over meer macht aan president Erdogan en de diplomatieke rel met Nederland uit het nieuws zijn, zien toeristen het vakantieland volgens de ANVR weer zitten. Gisteren was Uslu in Antalya met een vliegtuig vol Nederlandse prijswinnaars, vloggers en artiesten om in zijn Grand Park Lara Hotel een oranjefeestje te vieren.

“De Turken zijn blij dat de Hollanders weer terugkeren naar hun stranden. Dat vierden we met ingevlogen haring, bitterballen en Hollandse meezingers. Het portret van onze koning en koningin ontbrak bij de polonaise niet. Dat gaf een bijzonder sfeertje.” Het historische stadje Antalya en de stranden eromheen zijn deze week al goed gevuld met toeristen, kon het gezelschap zelf zien. Het hoogseizoen aan de Turkse Rivièra begint eind juni.

Bron: Telegraaf.nl