Stress op vakantie

Dit zijn de grootste stressfactoren op vakantie

Lekker een paar dagen (of misschien nog beter: weken) relaxen en vooral doen waar je zin in hebt. Een beetje luieren, lezen, genieten van de lokale keuken, nieuwe culturen leren kennen en je vakantiebestemming ontdekken. Helaas is het niet altijd rozenkleur en maneschijn op vakantie. Want juist als we de tijd nemen om te ontspannen, zijn we soms behoorlijk gespannen. Dit zorgt voor de meeste stress op vakantie.

1. Lange wachtrijen op het vliegveld

Veel Nederlanders beginnen allesbehalve ontspannen aan hun trip. Op het vliegveld wordt vaak peentjes gezweet uit angst de vlucht te missen. 40% van de vakantiegangers ervaart in lange wachtrijen op het vliegveld behoorlijke stress, concludeert Zoover uit onderzoek onder 700 respondenten.

2. Koffer inpakken

Het inpakken van de koffers is de tweede grootste stressfactor. Voor 17% van de respondenten is dit de meest stressvolle aangelegenheid.

3. Huis achterlaten

Het huis netjes en goed achterlaten en de juiste overdracht op het werk is de derde grootste stressfactor (16%). Met name de angst ‘iets’ te zijn vergeten kan voor veel spanning zorgen. Is de deur wel op slot? Zijn de ramen dicht? Heb ik wel een to-do-lijstje achtergelaten voor mijn collega? Vaak is deze stress volkomen onnodig!

Andere grote stressfactoren op vakantie (of in de aanloop naar de reis) zijn:

Files onderweg (9%)

Paspoort/id verlopen/kwijt (7%)

Communiceren in onbekende taal (4%)

Vrienden/familie gedag zeggen (4%)

De route plannen of volgen (2%)

Tent/kampeerplek opbouwen (1%)

Bron: Telegraaf.nl